Zona euro se pregătește de „Melonomics”

Alegeri în Italia, primele rezultate | Cu Giorgia Meloni câștigătoare, Europa are o grijă în plus

Giorgia Meloni, lidera partidului Frații Italiei, la un eveniment electoral de pe 22 septembrie / foto: Profimedia
Primele rezultate ale alegerilor din Italia indică o victorie clară a Giorgiei Meloni și a partidului său radical, Frații Italiei, care ar urma să ia până la 26% din voturi. Ce înseamnă această victorie pentru Europa și zona euro.
VACCINARE ANTI-HPV

Fruntașă la morți evitabile de cancer de col, România a făcut prevenția prea grea și prea scumpă

Fetele cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani pot beneficia gratuit de vaccinul anti-HPV. FOTO: Shutterstock
După eșecul din 2008, România e la a doua încercare de a implementa un program național de vaccinare a fetelor împotriva virusului HPV. De data aceasta, părinții sunt mai deschiși. Degeaba, însă, pentru că programul merge prea greu. Nici screening-ul gratuit nu funcționează.
Filantropie sau evitarea taxelor?

Cum a ajuns Patagonia să aibă Pământul ca unic acționar 

Fondatorul Patagonia, Yvon Chouinard, a anunțat recent că a transferat compania către un trust și o organizație non-profit, care vor trebui să redirecționeze toate profiturile pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. Sursa foto: Shutterstock
Vestea surprinzătoare că fondatorul Patagonia și-a donat compania pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice marchează un punct de cotitură în evoluția companiilor. Dar este această mișcare una filantropică sau doar o încercare de a evita plata unor taxe colosale?
OPEN MINDS

Inflația, explicată: Concret, cum afectează ea economia și la ce să ne așteptăm acum

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, vorbind despre inflație într-o conferință de presă / foto: George Călin/Inquam Photos
Din 3 dolari aflați acum în circulație, aproape 2 sunt „tipăriți” după apariția crizei corona. Din 2 euro acum în circulație, 1 este „tipărit” după începutul pandemiei. Când va ajunge inflația de la noi să fie exprimată iar într-o singură cifră.