INFOGRAFICE

8 efecte neașteptate ale încălzirii globale

Trăim deja temperaturi record în sudul Europei, în țări precum Spania și Italia, iar la noi în țară, disconfortul termic cauzat de temperaturile mari a devenit extrem în ultimele săptămâni. Dar ce e mai rău abia urmează.

Fenomenul meteorologic El Niño a început oficial și este asociat cu creșterea temperaturilor la nivel global. În lunile următoare, se așteaptă ca acest fenomen să se intensifice. Omenirea s-ar putea confrunta cu un nou record al temperaturii medii globale, fie în 2023, fie în 2024.

Efectele impredictibile ale schimbărilor climatice nu mai sunt de mult timp o noutate. Cu toate acestea, există și consecințe mai puțin cunoscute ale încălzirii globale.

Potrivit unei material realizat de World Economic Forum, care include articole științifice, interviuri și declarații din zona științifică, sunt identificate cel puțin 8 consecințe la care nu te-ai fi gândit prea curând.

Unul dintre aceste efecte surprinzătoare este schimbarea sexului la unele specii de șopârle. În contextul încălzirii globale, temperatura mediului în care trăiesc aceste reptile influențează diferențierea sexuală a ouălor. Astfel, schimbarea climatică poate afecta proporția între sexe, în populația de șopârle, și poate duce la dezechilibre biologice neașteptate.

Caprele negre din anumite regiuni se confruntă cu o scădere în greutate, o consecință directă a schimbărilor climatice.

Dacă sunteți obișnuiți să călătoriți cu avionul, turbulențele vor fi mai frecvente ca până acum – este un alt efect al încălzirii globale.

Vinul ar putea fi mai prost calitativ, cafeaua ar putea să devină o raritate. 

Infograficul de mai jos prezintă cele 8 consecințe identificate de World Economic Forum. E doar un punct de pornire, pentru a înțelege mai bine cât de nebănuite și complexe pot fi  efectele schimbărilor climatice.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Articol editat de Andrei Luca Popescu

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x