INFOGRAFICE

Bullying-ul în școlile europene. Adolescenții români, printre cei mai hărțuiți

România este una dintre țările europene cu cel mai ridicat nivel de bullying sistematic, adică de hărțuire a copiilor la școală. 12% dintre elevii de 15 ani au declarat că sunt foarte frecvent victime ale hărțuirii, potrivit datelor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE, date din 2018). E un procent la egalitate cu cel înregistrat în școlile din Rusia și întrecut doar de Bulgaria și Malta, cu 14%.

În medie, la nivelul țărilor OCDE, 8% dintre copiii cu vârsta de 15 ani au declarat că sunt frecvent victime ale bullying-ului. Alte 23% au făcut obiectul bullying-ului cel puțin de câteva ori pe lună. 

Prevalența bullying-ului variază substanțial în funcție de vârsta, de țara și de cultura în care trăiește copilul, însă hărțuirea verbală și relațională sunt cele mai comune tipuri de bullying în rândul elevilor de gimnaziu și de liceu. 

Datele OCDE (PISA) 2018 relevă diferențe foarte mari și între state și regiuni ale lumii, ceea ce ne arată și importanța contextului cultural în care se desfășoară acest tip de hărțuire. În țări din Asia și America Latină, procentul copiilor hărțuiți ajunge și la 40%. 

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x