Graficul oferă o imagine de ansamblu asupra testării la nivelul statelor în raport cu amploarea focarului de Covid-19. Pe axa verticală este reprezentat numărul zilnic de teste aferente primei zile a fiecărei luni, iar pe axa orizontală este reprezentat numărul de cazuri. Ambele sunt raportate la 1 milion de locuitori. Rezultă, așadar, situații în care anumite state au un număr similar de cazuri confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, dar număr diferit de teste.
Ce ne arată acest lucru? Faptul că în statele în care numărul de cazuri confirmate este mare în raport cu numărul de teste este posibil să nu se efectueze suficiente teste pentru a monitoriza în mod corespunzător focarul. În astfel de țări, numărul real de infecții poate fi mult mai mare decât numărul de cazuri confirmate. O astfel de țară este și România.
Acest lucru se vede clar dacă facem o comparație între România și state care au raportat un număr similar de cazuri de Covid-19 în ultimul an.
Sunt state care au același număr de bolnavi confirmați ca și România, dar care au efectuat și de 8 sau 9 ori mai multe teste.
Ca să fii mereu la curent cu ce publicăm, urmărește-ne și pe Facebook.
Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.