Prețul (încă) dictează

10 destinații de vacanță unde încă mai poți călători ieftin cu avionul

Computer Hope Guy
Pentru cei care nu își doresc să viziteze o destinație anume și au planuri de vacanță flexibile, mai există zboruri accesibile ca preț. Foto: Profimedia.

Abonează-te la canalul nostru de WhatsApp, pentru a primi materialul zilei din Panorama, direct pe telefon. Click aici


 

Zburăm mai scump, plătim mai mult pentru cazare, iar mesele ne fac și ele să băgăm mâna mai adânc în buzunar. Cum putem să evităm să facem dintr-un banal city-break o minivacanță de lux?

Fiindcă din România către destinațiile externe rămâne încă preferat avionul, după cum ne-au explicat specialiștii în turism, iar de prețul biletelor depinde de multe ori și decizia de a merge sau nu într-o destinație, vă propunem zece locuri pentru care nu trebuie să scoți din buzunar foarte mulți bani, ca să ajungi acolo.

Există însă niște precizări de făcut înainte: vara aceasta turismul a luat avânt la nivel mondial, iar bucuria de a pleca într-o vacanță cu avionul vine la pachet cu temerea că zborurile ar putea fi amânate sau anulate. Motivele le-am explicat aici.

În plus, biletele care la prima vedere sunt accesibile acum, lucru care în plin sezon pare o raritate, pot suferi modificări pe zi ce trece.

Trebuie să mai spunem că ne-am uitat la bilete de avion cu plecare din București pentru perioada 18-25 august, practic cu o lună înainte din momentul în care am făcut căutarea (19 iulie). Am făcut simulările pe două motoare de căutare (Momondo și Skyscanner) și am ales variantele cele mai ieftine, adică fără bagaj inclus. 

Pentru a ajunge din București până în capitala Jeddah și înapoi, pentru această perioadă, ar trebui să scoți din buzunar 415 lei pentru un zbor direct cu Wizz Air.

Jeddah este al doilea cel mai mare oraș din Arabia Saudită și poți alege să mergi la plajă la Marea Roșie, în parcurile tematice sau la shopping, să vizitezi obiective din patrimoniul UNESCO.

Poate un singur inconvenient ar fi: temperaturile care, încă din luna iulie, se apropie de 40 de grade.

Capitala Austriei se află doar la o oră și jumătate de mers cu avionul de București, iar costul biletelor este de 499 de lei pentru un zbor direct cu Ryanair. Cu o infrastructură bine pusă la punct și cu un vibe de fost imperiu, Viena nu este doar un loc încărcat de istorie, ci și patria cafenelelor istorice, dar și a celor third wave, precum și a unor petreceri memorabile pe Dunăre.

Pentru a ajunge în Veneția, costul unui bilet de avion este de 303 lei, cu Wizz Air.

Celebră pentru aerul romantic, dar sufocată de turismul de masă, Veneția a introdus o taxă de intrare care este în jur de 6 euro pentru turiștii care nu stau peste noapte în oraș și variază în funcție de numărul de turiști din perioada respectivă.

Poate că nu este pe radarul multora, însă un bilet de avion către Bologna și înapoi spre București este de 439 de lei, cu Wizz Air. Iar orașul merită vizitat.

Pe cât e de plin de viață și agitație pe perioada școlii, pe atât este de liniștit în timpul vacanței.

Indiferent de perioada anului, Bologna rămâne însă cu titulatura de capitală mondială a mâncării, dar și cu impresionantele porticuri care fac parte din patrimoniul UNESCO.

În plus, plajele la Marea Adriatică sunt la mică distanță de oraș.

Capitala Marii Britanii are mereu ceva pus deoparte pentru turiști și pare orașul de care nu te poți plictisi niciodată, indiferent de anotimp. Un bilet de avion către Londra și retur costă 439 de lei, cu Wizz Air.

Ca să ajungeți în capitala modei, prețul pentru un bilet de avion este de 473 de lei, cu Wizz Air.

Trebuie spus că Milano în august este un oraș aproape pustiu, mulți italieni fiind, la rândul lor, plecați în vacanță. Pentru cei cărora nu le plac vacanțele cu extrem de multă lume în jurul lor, poate fi o destinație de luat în seamă.

Praga oferă nenumărate surse de încântare turistului care se plimbă chiar și pentru câteva ore prin oraș.

De la castele și celebrul pod medieval Karlovy Most, până la berării – de altfel, cehii au cel mai mare consum per capita de bere din Europa: 129 de litri, în 2021 – și plimbări cu vaporașul pe Vltava.

Cei care și-ar dori o vacanță la Praga trebuie să știe că un zbor către capitala Republicii Cehe și înapoi costă 546 de lei, cu Wizz Air.

Poate că în țările nordice e mai bine să mergi vara, când vremea este mult mai blândă.

Deși de departe capitala, Copenhaga, este mult mai cunoscută, Billund este un oraș prietenos cu bugetul, mai ales pentru o țară scandinavă. Este cunoscut pentru Legoland, dar oferă și alte numeroase atracții.

Un zbor către Billund și retur costă 546 de lei, cu Wizz Air. 

Ne mutăm în Balcani, într-o destinație care poate, de multe ori, e trecută cu vederea.

Drumul până la Belgrad și înapoi este 570 de lei, cu Air Serbia.

Belgrad este cunoscut pentru viața de noapte, însă oferă și numeroase obiective turistice, iar din fortăreața orașului se poate vedea cum râul Sava se varsă în Dunăre.

Grecia este cunoscută pentru peisajele de vis, iar Santorini nu face excepție de la regulă.

Santorini se află pe craterul unui vulcan – amatorii pot merge chiar la o plimbare pe acesta – iar casele albe cu acoperișuri albastre îi dau insulei un farmec aparte.

Majoritatea plajelor sunt cu pietre, din cauza structurii insulei, însă compensează cu faptul că oferă numeroase apusuri „instagramabile”.

Santorini mai e renumită pentru Vinsanto sau „ambrozia zeilor”, unul dintre cele mai bune vinuri de desert din lume, foarte dulce, produs prin uscarea la soare a boabelor de struguri.

Un zbor dus-întors cu Wizz Air costă 660 de lei.

Poate că nu am nimerit fix destinațiile în care veți ajunge anul acesta, însă măcar v-am deschis apetitul pentru călătorii viitoare și pentru modul în care puteți găsi destinații ieftine de zbor, chiar și într-o lume în care vacanțele au ajuns la preț de lux.


Ca să fii mereu la curent cu ce publicăm, urmărește-ne și pe Facebook.


Cristina Dobreanu

Are o experiență de peste 15 ani în presa generalistă și economică. Îi place să pună informațiile în context, fiindcă o privire de ansamblu aduce mereu noi perspective. Scrie în special despre antreprenori, retail și start-up-uri, dar urmărește cu atenție tendințele care ne pot schimba viața de zi cu zi.
Crede în puterea exemplului și în lucrurile care nu sunt făcute cu superficialitate.


Urmărește subiectul
Abonează-te
Anunță-mă la
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x