POVESTEA ÎN DOUĂ MINUTE

Turcia își alege noul președinte. Estul și Vestul privesc la o răscruce: cu Erdoğan sau fără Erdoğan?

La alegerile prezidențiale din 2023, cinci milioane de turci votează pentru prima dată și nu au cunoscut alt lider în afară de actualul președinte, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Yasin AKGUL / AFP / Profimedia
Pe 28 mai, turcii se îndreaptă la vot pentru cele mai importante alegeri din ultimii 20 de ani. Au de ales între actualul președinte, autoritarul Recep Tayyip Erdogan, și economistul pro-occidental Kemal Kilicdaroglu.
Un intern la corporația propriei vieți

Inteligența Artificială e instrumentul, nu stăpânul nostru. Scurt ghid de vorbire cu ChatGPT, pentru a-ți face viața mai ușoară

ChatGPT, creat de compania Open AI, este un instrument care îți poate simplifica viața și munca, dacă știi să-l folosești corect. Foto: Profimedia.
Nu trebuie să vedem Inteligența Artificială ca pe un inamic, ci dimpotrivă, trebuie să ne folosim de ea ca de un instrument care ne poate face viața mai ușoară, atât la muncă, cât și în plan personal.
Import-export de muncitori

Foamea de angajați a restaurantelor și hotelurilor se hrănește din Asia. Cât costă să aducem muncitori străini

Angajați străini care lucrau la barurile și restaurantele din Centrul Vechi al Bucureștiului. Foto: Lavinia Cioacă/Inquam.
Se apropie începerea sezonului estival, iar hotelurile și restaurantele din stațiunile de la Marea Neagră sunt în căutare de personal. Cei care n-au apelat încă la forță de muncă din Asia, vor trebui să vină cu salarii atractive, dacă nu vor să pună lacăt pe afacere.