INFOGRAFICE

Cei mai fideli clienți ai lui Moș Crăciun se împuținează. Cum va arăta Crăciunul în România anului 2100

De-a lungul istoriei, populația globului a fost relativ tânără, dacă ne uităm în structura demografică. Fertilitatea ridicată, combinată cu o speranță de viață scăzută în secolele trecute au făcut ca tinerii și copiii să reprezinte un procent semnificativ din populație. Odată cu industrializarea societății, dezvoltarea tehnologică, creșterea gradului de alfabetizare și educare, rata natalității a scăzut.

Astăzi, la nivel global sunt mai mulți oameni cu vârstă de peste 60 de ani decât copii sub 5 ani. Suntem în acel moment al istoriei în care se produce o schimbare demografică istorică, al cărei rezultat este îmbătrânirea populației. E o provocare tot mai mare, mai ales în țările dezvoltate, care vine la pachet și cu o economie de argint, după cum explicăm și în această analiză Panorama.

Potrivit estimărilor ONU, populația tânără a României va continua să scadă în ritm accelerat în următorii 80 de ani. În 2022, sunt 3,1 milioane de copii cu vârsta până în 14 ani. Până în 2100, acest număr aproape se va înjumătăți. 

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x