Am adunat aici temele de pe agenda publică locală și globală care nu ne lasă să dormim. Ne gândim la ele, le documentăm riguros și încercăm, cu fiecare text pe care îl publicăm, să găsim cât mai multe și corecte explicații și implicații.
Pe ce dăm banii, care sunt obiceiurile de consum, cum schimbă evoluția tehnologică modul de cheltuire, de ce cumpărăm și pentru cât timp.
Câți au plecat și cât au adus înapoi? Dincolo de recensământul oficial, populația românească a dizolvat granițele, s-a extins în toată lumea. Încercăm să aflăm cine și câți suntem.
Ce obstacole se opun trecerii României de la foaia de hârtie la pagina de web, cât va dura transformarea Informației de uz public și privat în format digital, ce soluții au fost implementate cu succes și care sunt alternativele pe care le putem accesa ca totul să fie la un click distanță.
Mobilitatea urbană, dezvoltarea pe verticală, megalopolis vs. retragerea în rural, concentrare și deconcentrare. Ce facem cu poluarea, cu traficul, ce modele avem și cât de viabile sunt pentru România.
Între pericolul sanitar și insecuritatea financiară căutăm o cale sănătoasă. Cu câți bani se hrănește SARS-CoV-2, de unde vin și încotro ne duce pandemia?
Dezvoltarea merge umăr la umăr cu protecția mediului și consumul ponderat. Scriem despre cum investim azi ca să aibă și generațiile viitoare un orizont sustenabil, ce resurse alternative găsim și cum putem lăsa moștenire un sistem de dezvoltare durabilă.
Ne uităm la modul în care omul modern caută și reușește să ducă o viață cu sens atât profesional, cât și personal. De la analize despre evoluția culturii organizaționale, schimbarea de paradigmă din mentalitatea de leadership, resorturi anti-burnout la articole feature despre impactul stresului asupra productivității la nivel macro, integrarea angajatului în evoluția de business, investiții directe și indirecte în resursa de personal și valorificarea capitalului uman.