INFOGRAFIC

România generațiilor | Șefii de consilii județene încep să „întinerească”, dar mai e până se schimbă garda

Computer Hope Guy

INFOGRAFICE

România generațiilor | Șefii de consilii județene încep să „întinerească”, dar mai e până se schimbă garda

2020 a fost un an electoral atipic, care a adus numeroase schimbări de paradigmă în planul opțiunilor electorilor. A fost, probabil, și anul în care generațiile tinere au fost cel mai vocale. Dacă în Parlament tinerii Millenniali au ajuns la apogeul reprezentativității după acest ciclu electoral, și în plan județean, mulți dintre clasicii baroni ai ultimelor decenii au pierdut puterea în 2020. 

În materialul „România generațiilor”, Panorama a vorbit despre puterea demografică, politică și economică a fiecărei categorii de generații din compoziția populației țării, încercând să redea diferențele și raporturile de forțe dintre ele într-un material vizual inedit.

Astfel, am constatat că cel mai tânăr președinte de consiliu județean este în județul Maramureș. Ionel Ovidiu Bogdan are 35 de ani și a venit la conducerea județului după patru ani de mandat ai lui Gabriel Valer Zetea, reprezentant al Generației X.

Când tragem linie, 26 de președinți de consilii județene sunt reprezentanți ai Generației X și doar 4 sunt Millenniali, însă schimbarea este majoră față de alegerile precedente și ea se va accentua în anii următori. 

Întregul proiect „România generațiilor”, aici: Puterea economică, demografică și politică a fiecărei generații de români.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Edit Gyenge

Specialistă în analiza și reprezentarea vizuală a datelor.

Are o experiență de peste 15 ani în jurnalism și comunicare. Fondator al Egas Consulting and Strategy, Edit transformă cercetările, rapoartele și seturile mari de date în povesti vizuale, interactive și pe înțelesul tuturor. 


Urmărește firul poveștii
Urmărește subiectul
Abonează-te
Anunță-mă la
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    7
    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x