INFOGRAFICE

România pisicească. Topul țărilor UE cu cei mai mulți proprietari de pisici

În iulie 2022, bucureștenii au ales două proiecte câștigătoare, în cadrul procesului de Bugetare Participativă: „Coroană verde pentru Regina Elisabeta” și  „3.600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate”.

Primul dintre aceste proiecte se referă la reabilitarea spațiilor verzi (alveole și înlocuirea arborilor uscați) de pe Bulevardul Regina Elisabeta, din centrul Capitalei. 

Celălalt proiect, care a și strâns cele mai multe voturi, e un program de informare și sterilizare a pisicilor fără stăpân din oraș, dar și de pregătire a voluntarilor, în vederea capturării animalelor.

Ambele proiecte și-au adjudecat o finanțare de 500.000 de lei. 

Interesul cetățenilor față de gestionarea numărului mare de pisici din București nu e deloc întâmplător. Un lucru puțin știut la noi e că România este prima țară din Uniunea Europeană la numărul de gospodării care dețin cel puțin o pisică.

Potrivit statisticilor, în țara noastră ar exista peste 4.3 milioane de animale de companie care sunt pisici. Numărul pisicilor maidaneze este și el mare, ceea ce justifică și apariția proiectului bucureștean. 

Infograficul de mai jos ne arată distribuția pe gospodării a numărului de pisici în statele membre UE. 

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x