PIONIERAT ÎN MEDICINA PRIVATĂ

Tehnologii revoluționare în Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA: inima poate fi scanată într-o secundă

Conținut sponsorizat de

Computer Hope Guy
Inima poate fi scanată extrem de rapid datorită noilor tehnologii. FOTO: Shutterstock

Abonează-te la canalul nostru de WhatsApp, pentru a primi materialul zilei din Panorama, direct pe telefon. Click aici


 

Acest articol face parte din seria #digitallinclusive, despre digitalizarea serviciilor rețelei de sănătate REGINA MARIA. Mai multe, AICI.


Pacienții care ajung în rețeaua de sănătate REGINA MARIA au parte nu doar de un traseu complet digitalizat, prin intermediul aplicației pe care o au la dispoziție, ci pot beneficia de tehnologii dintre cele mai noi: inima lor poate fi scanată într-o secundă, cancerul de sân poate fi despistat printr-o mamografie 3D într-un interval extrem de scurt iar pacienții cu probleme de sănătate pot face RMN cu un nivel mai mic de radiații.

Investiția în aparatură de ultimă generație, folosită cu succes în state din Europa de Vest, e una dintre direcțiile pe care merge managementul celui mai mare furnizor de servicii de sănătate private din România.

A ajuns, astfel, să facă pionierat în piața de servicii private și să atragă un număr tot mai mare de pacienți de la un an la altul. În prezent, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA deține cel mai performant aparat Computer Tomograf (CT) din România și folosește, cu mult curaj, soluțiile de inteligență artificială pentru investigațiile imagistice, fără a înlocui activitatea medicală umană.

Tot ca o noutate, furnizorul de servicii de sănătate private se poate lăuda că este prima rețea din România care utilizează integrat sistemul DoseWatch, prin care pot fi controlate radiațiile.

Le vom lua pe rând, pentru a vedea care sunt noile soft-uri și tehologii folosite în rețea.

Cel mai performant CT de pe piață

Pentru început, însă, e esențial să menționăm că transformarea REGINA MARIA într-o rețea #digitalallinclusive a atras un număr mare de pacienți care au optat pentru efectuarea investigațiilor de imagistică în cele 27 de centre existente la nivel național, situate în 16 orașe din țară.

Concret, doar în 2022 au fost realizate peste 330.000 de investigații imagistice, iar reprezentanții furnizorului de servicii medicale private susțin că, anual, peste 500.000 de pacienți sunt deserviți de aceste centre.

Nu e de mirare că s-a ajuns la asemenea cifre.

În Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA se regăsește cel mai avansat computer tomograf de pe piață. STOMATOM Force oferă imagini de o înaltă calitate într-un interval extrem de scurt. Aici este și unul dintre beneficiile majore al acestei investigații. Spre exemplu, inima poate fi scanată într-o fracțiune de secundă, indiferent de frecvența cardiacă a pacientului.

Cu ajutorul aceluiași aparat, întregul abdomen sau toracele pot fi scanate într-o secundă. Astfel, STOMATOM Force oferă cea mai rapidă viteză de scanare – 74 de centimetri pe secundă, oferind imagini excepționale din punct de vedere a calității, chiar și atunci când doza de radiații folosită este redusă la jumătate.

Totodată, aparatul revoluționar permite efectuarea investigațiilor imagistice fără sedare în cazul copiilor, rezultatele putând fi utilizate în oncologie, cardiologie sau intervenții cardiace ori urgențe medicale.

Atunci când AI-ul e folosit în beneficiul pacientului

Dacă anul trecut cererea pentru investigații de tip CT a fost mare, nici cea privind investigațiile de tip RMN (rezonanță magnetică) nu a fost de neglijat. Au fost efectuate 110.000 de investigații RMN în cele 27 de centre de imagistică deținute de furnizorul de servicii de sănătate private.

La ora actuală, investigațiile imagistice prin rezonanță magnetică au devenit instrumente indispensabile în diagnosticarea și monitorizarea detaliată a diferitelor patologii cum sunt bolile cardiovasculare sau cancerele.

Pe lângă accesul la aparatură de ultimă generație, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA a implementat, printre primii, accesul la soluții de inteligență artificială (AI) pentru investigațiile imagistice.

Concret, AI îi atrage medicului atenția asupra zonelor care ar putea fi afectate, oferindu-i mai multă precizie și sprijinindu-l să ia o decizie mai rapidă și mai bună. Cadrul medical folosește, astfel, tehnologia ca un instrument complementar în procesul de diagnostic și tratament, la fel cum se întâmplă și în alte state europene.

Mamografia 3D – identifică rapid cancerul de sân

Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA deține, în cadrul Spitalului Euroclinic, primul și singurul Centru de Excelență în Patologia Sânului din România, dotat cu echipamente de înaltă performanță care pot face mamografii 3D, ce permit identificarea rapidă și singură a cancerului de sân.

La nivel național, 28% din cazurile de cancer nou-apărute la femei sunt cancere de sân, concluzionează un raport făcut de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), dat publicității în 2023.

Același document evidențiază că, deși accesul la îngrijire pentru cancer este gratuit pentru toți cetățenii, sistemul de sănătate răspunde parțial nevoilor pacienților. La rândul său, depistarea precoce are o acoperire foarte scăzută în România comparativ cu alte state europene.

În cazul cancerului mamar, cea mai bună metodă de a-l depista este mamografia, de preferat cea 3D, care oferă imagine în detaliu a țesuturilor. O astfel de investigație poate salva viața a peste 2.000 de românce în fiecare an și este tot mai cerută de pacientele Rețelei de Sănătate REGINA MARIA.

Peste 25.000 de astfel de investigații s-au făcut în rețea în 2022, cu 30% mai multe față de 2021.

Sistem de dozaj pentru radiații

O altă tehnologie revoluționară în care Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA a ales să investească pentru a veni în sprjinul pacienților români este un software folosit cu succes la nivel european, cu ajutorul căruia dozele de radiații folosite la imagistică pot fi controlate.

Cu ajutorul DoseWatch, s-a ajuns la o scădere cu 41% a dozei de iradiere în cazul unui CT cerebral. Cu alte cuvinte, softul le permite radiologilor nu doar să fie conștienți de doza pe care o folosesc pentru diferitele proceduri pe care le efectuează dar le oferă posibilitatea să controleze nivelul de radiații la care pacientul este supus în timpul procedurii.

După ce sistemul DoseWatch a fost instalat în rețea, dozele de radiații folosite în centrele de imagistică în cazul examinărilor CT au scăzut cu 20%.


CONȚINUT SPONSORIZAT DE REȚEAUA DE SĂNĂTATE REGINA MARIA


Ca să fii mereu la curent cu ce publicăm, urmărește-ne și pe Facebook.



Urmărește subiectul
Abonează-te
Anunță-mă la
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    1
    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x