INFOGRAFICE

Wordle în limba română: care sunt cele mai frecvente litere din vocabularul limbii române

A fost cel mai căutat termen de pe Google în 2022. Wordle este un joc web de cuvinte dezvoltat de Josh Wardle și deținut și publicat de The New York Times.

Jucătorii au șase încercări pentru a ghici un cuvânt de cinci litere. Pentru fiecare ghicire, jucătorul primește feedback sub forma unor pătrate colorate, care indică momentele în care literele se potrivesc sau ocupă poziția corectă.

Jocul, care seamănă cu o versiune modernă și online a „Spânzurătorii”, a fost astfel una dintre senzațiile lui 2022 pe Internet. 

Datorită popularității Wordle, căutările online pentru unele dintre cuvintele din joc au avut un volum atât de mare, încât au afectat topurile căutărilor pe Google.

Unul dintre motive e că jucătorii sunt curioși să caute definițiile diverselor cuvinte ale zilei. Șapte dintre primele 10 definiții de cuvinte în limba engleză căutate în 2022 au fost răspunsuri Wordle, inclusiv „cacao”, „homer” (un cuvânt care i-a încurcat și supărat pe jucători, devenit ulterior cuvântul anului în Dicționarul Cambridge), „canny”, „fory”, „trove”, „saute” și „tacit”.

Cu toate că versiunea originală e în limba engleză, jocul a devenit popular și în România și s-au creat versiuni similare și în limba română. 

În continuare, ne jucăm și noi, însă statistic: infograficul de mai jos arată care e probabilitatea să nimerești o anumită literă din alfabet într-un „wordle” românesc:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x