INTERACTIV

UPDATE: Harta detaliată a vaccinării în România. Există comune cu sub 4%

Cu doar 32% din populația adultă imunizată împotriva Covid-19 prin vaccin, România este la coada clasamentului Uniunii Europene. Cum se întâmplă deseori în comparații la nivel european, doar bulgarii stau mai prost decât noi. În țara vecină, doar 20% din populația adultă e vaccinată.

Procentele sunt extrem de mici în comparație cu restul Europei, în condițiile în care Bruxelles-ul tocmai a anunțat că a fost atinsă borna de 70% din populația UE imunizată împotriva Covid. Aceasta ar fi fost, de altfel, și ținta României.

Ba mai mult: țări precum Belgia, Danemarca, Irlanda, Malta și Portugalia sunt considerabil peste nivelul european și au o rată de vaccinare de peste 80%.
La polul opus al succesului campaniei de vaccinare, vedem că, în cele mai multe dintre județele României, vorbim despre un procent de imunizare cuprins între 10% și 20%. În zona Moldovei există comune (e adevărat, în zonele depopulate din Moldova) unde procentul de vaccinare e și sub 4%.

Harta interactivă de mai jos arată distribuția populației vaccinate la data de 5 august, 2021. Pentru detalii la nivelul fiecărui județ, selectați județul.

Caută în lista de mai jos județul care te interesează și click pe poza județului pentru harta interactivă


Ca să fii mereu la curent cu ce publicăm, urmărește-ne și pe Facebook.


Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x