INTERACTIV

UPDATE: Harta detaliată a vaccinării în România. Există comune cu sub 4%

Cu doar 32% din populația adultă imunizată împotriva Covid-19 prin vaccin, România este la coada clasamentului Uniunii Europene. Cum se întâmplă deseori în comparații la nivel european, doar bulgarii stau mai prost decât noi. În țara vecină, doar 20% din populația adultă e vaccinată.

Procentele sunt extrem de mici în comparație cu restul Europei, în condițiile în care Bruxelles-ul tocmai a anunțat că a fost atinsă borna de 70% din populația UE imunizată împotriva Covid. Aceasta ar fi fost, de altfel, și ținta României.

Ba mai mult: țări precum Belgia, Danemarca, Irlanda, Malta și Portugalia sunt considerabil peste nivelul european și au o rată de vaccinare de peste 80%.
La polul opus al succesului campaniei de vaccinare, vedem că, în cele mai multe dintre județele României, vorbim despre un procent de imunizare cuprins între 10% și 20%. În zona Moldovei există comune (e adevărat, în zonele depopulate din Moldova) unde procentul de vaccinare e și sub 4%.

Harta interactivă de mai jos arată distribuția populației vaccinate la data de 5 august, 2021. Pentru detalii la nivelul fiecărui județ, selectați județul.

Caută în lista de mai jos județul care te interesează și click pe poza județului pentru harta interactivă

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x