Vicepreședinte CFA România
Este vicepreședintele CFA România (Chartered Financial Analyst), având peste 20 de ani de experiență în domeniul bancar și pe piețele financiare. Este doctor în economie, cu specializarea în finanțe internaționale. Este, totodată, profesor asociat la Școala Doctorală de Finanțe, din cadrul Academiei de Studii Economice din București, unde predă materii legate de econometrie, piețe financiare, instrumente financiare derivate și managementul riscului.
Managing partner, McKinsey & Company
Managing partner, McKinsey & Company.
Alex este partener coordonator al biroului McKinsey & Company din București și conduce practica firmei de Digital & Analytics în Europa Centrală și de Est. Alex are peste 15 ani de experiență în consultanță, deservind preponderant clienți din industria bancară, de asigurări și telecomunicații, în special în ariile de strategie, transformări agile și eforturi de digitalizare. A coordonat diverse programe multianuale digitale și agile în cadrul unor institutii de top din Europa Centrală și de Est.
Asistent de cercetare, profesor colaborator al Universității din București
Andreea Apostu este asistent de cercetare și profesor colaborator al Universității din București. De 6 ani, este membră ARCEN, participând la realizarea traseelor culturale ale asociației prin Bucureștiul istoric și contribuind cu articole despre acesta pe site-ul Via București. Își petrece majoritatea timpului cu nasul prin periodice vechi, majoritatea interbelice, de unde scoate la iveală materiale și fotografii cu orașul și oamenii care l-au locuit.
Vicepreședintă RISAP
Andreea Brînză este vicepreședinte RISAP (The Romanian Institute for the Study of the Asia-Pacific), unde se ocupă cu cercetarea politicii externe a Chinei. Andreea deține și un doctorat în științe politice, cu o teză care a analizat Inițiativa Belt and Road a Chinei.
Realizatoarea „The Vast&The Curious”
Andreea Roșca are o experiență de aproape 20 de ani în jurnalism. A fost redactor-șef al revistei Capital și, apoi, director al publicațiilor de business ale trustului Realitatea Cațavencu.
Din 2010, lucrează pe cont propriu, iar din 2011 colaborează aproape exclusiv cu antreprenori. În tot acest timp, a intervievat persoane care au construit lucruri remarcabile sau care au idei interesante. Mai mult, din noiembrie 2017, a decis să îi aducă pe unii dintre ei pe scenă, în interviuri live, cu public, la Teatrul Apollo111, în proiectul The Vast&The Curious.
Jurnalist
Andrei Petre este un reporter școlit la Casa Jurnalistului. A colaborat în proiecte de investigație transfrontalieră cu reporteri de la publicații precum The Guardian, Deutsche Welle, Balkan Insight și South China Morning Post. Acum lucrează cu site-ul de investigații captura.ro. Scrie despre dezinformare, propagandă online, corupție, crimă organizată, poluare și probleme sociale.
Fondator, Urban Bike Revolution
doctor în Științe Politice
Este președinta Experts for Security and Global Affairs Association (ESGA), o rețea de experți din România și Republica Moldova, care analizează evenimentele din spațiul ex-sovietic. Originară din Republica Moldova și vorbitoare de rusă, Angela este doctor în Științe Politice, titlu obținut cu o cercetare pe tema Parteneriatului Estic și interesele marilor puteri, precum Rusia, UE și SUA, în regiune.
Consultant juridic, director executiv ApTI
Este Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet - ApTI, un ONG românesc care susține drepturile civile digitale - libertate de exprimare online, viață privată în era digitală și conținutul deschis. Bogdan este consultant juridic cu o experiență de peste 20 de ani în dreptul tehnologiei informațiilor, interesat de subiecte care implică dreptul, Internetul și atitudinea civica. Mai scrie pe Legi-internet.ro despre aceste subiecte sau pe Trusted.ro despre comerț electonic.
Legal Researcher, Centrul pentru Inovare Publică
lector universitar, Facultatea de Filosofie, Universitatea București
Constantin Vică este lector la Facultatea de Filosofie a Universității din București și director adjunct al Centrului de cercetare în etică aplicată. Susține cursuri de Etica și politica noilor tehnologii, Morality, Business and Information Technology, Ethics of Cognitive Technologies sau Cultură digitală. A publicat în reviste precum Ethics and Information Technology, Science and Engineering Ethics, Philosophy & Technology, International Journal of Social Robotics, Frontiers in Robotics and AI etc. Coordonează programul de master în etică aplicată la Facultatea de Filosofie.
Expert politici publice de transport și infrastructură
Corneliu Coteț este doctorand la Centrul pentru Managementul Informației de la Universitatea Loughborough, din Marea Britanie. De asemenea, este expert afiliat Europuls, care supraveghează politici publice de transport și infrastructură. Corneliu deține un Master în Cercetare în Știința Datelor Geospațiale de la Universitatea Newcastle, un Master în Planificarea Transporturilor de la Institutul de Studii de Transport din Leeds și o Licență în Managementul Transportului Aerian și al Logisticii de la Universitatea Huddersfield.
Director Executiv Romanian Tech Startup Association
Este business mentor și antreprenor, fiind cunoscută că ambasador al inovațiilor în tehnologie, promotor al schimbării sustenabile și susținător al inițiativelor indiferent de domeniul de aplicabilitate. În 2011 a contribuit la înființarea primului hub educațional STEAM pentru liceenii și studenții din România organizând în premieră un campionat de fotbal robotic. Câțiva ani mai târziu a devenit unul dintre membrii fondatori al primului start-up IoT din România (DeviceHub.net) dar și al Academiei inventează.ro prin care peste 3000 de elevi și studenți au beneficiat de mentorat dobandind competențe de electronică, programare, robotică dar și antreprenoriat. De-alungul carierei, prin activitatea de mentorat și training cu tinerii, a câștigat numeroase premii precum: Premiul al III-lea Da Vinci 2016 - concurs de inovație, Mențiune, Da Vinci 2016 - concurs de inovație, Premiul al II-lea HackTM 2014, Premiul 1 Yahoo Open Hack 2011, Premiul 1 Webstock 2011, Mențiune Inventika 2011 etc. Alături de echipa să, a atras finanțări pentru companiile sale și a participat la programe de mentorat oferite de acceleratoare cunoscute precum Seedcamp, Challenge Up, Hub:Raum. Actualmente ocupă poziția de Executive Director la ROTSA (Romanian Tech Startup Association) și trainer și consultant în management de proiect la Colors in Projects.
Head of Real Estate Transactions EY România
Dan are peste 16 ani de experienţă în piaţa imobiliară, atât în domeniul industrial, cât şi rezidenţial, comercial, hoteluri şi birouri. Experienţa a fost acumulată atât din poziţia de finanţator de proiecte imobiliare (inclusiv finanţări cross-border), cât mai ales din poziţia de dezvoltator. Dan a coordonat tranzacţii imobiliare în valoare de cca 200 de milioane de euro şi a gestionat dezvoltări imobiliare de circa 250.000 mp. El s-a alăturat echipei EY Romania în 2018, unde a înfiinţat şi coordonează departamentul de tranzacţii imobiliare.
Conferențiar, Facultatea de Filosofie
Este conferențiar și prodecan la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Este, de asemenea, co-fondator și fost director al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată (www.ccea.ro). Printre cursurile pe care le susține se numără etică aplicată, etică și economie, filosofia științelor sociale și istoria ideilor politice.
Este și coordonatorul programului masteral de ,,Filosofie, politică și economie”, înființat în 2017 și premiat de Senatul Universității București, pentru ,,Cel mai inovator program universitar/post-universitar din domeniul științelor umaniste”.
Head of Policy & Programs, Europuls
Este Head of Policy & Programs pentru Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, fiind numită în această funcție în Septembrie 2022. Acolo, se ocupă cu gestionarea sau coordonarea programelor, proiectelor, briefurilor de policy și reprezentarea Europuls în dezbateri. Domeniile ei de specialitate sunt politicile pentru tineret, viitorul muncii și societatea civilă, fiind autoarea a numeroase articole, documente de poziție, whitepaper, dar și moderatoare a dezbaterilor cu subiecte din aria de expertiză.
Francesca este absolventă a Facultății de Relații Internaționale și Studii Europe a Universității București. Aceasta s-a implicat în ultimii 7 ani în proiecte naționale și internaționale care priveau dezvoltarea tinerilor. Este alumna a Programului de Bursieri Konrad Adenauer Stiftung și al programului Aspen Junior Seminar. A fost unul dintre cei doi Delegați de Tineret ai României la UE pe durata Președinției României la Consiliul UE.
Consultant fiscal
Mircea Mărculescu este partener coordonator pe probleme fiscale în cadrul Elite Compliance și membru al Camerei Consultanților Fiscali din România. A fost implicat în numeroase proiecte de revizie fiscală, consultanță, audit, fuziuni și divizări, pentru un portofoliu internațional de clienți. În prezent, este specializat în consultanță fiscală în domeniul digital și al tehnologiei blockchain. A organizat și a susținut cursuri de fiscalitate națională și internațională, având o vastă experiență atât în consultanță, cât și companii multinaționale.
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mmarculescu
Expert în relații internationale – Europa de Nord
Monica este expert în științe politice și relații economice internaționale, cu peste cinci ani de experiență situată la intersecția dintre afaceri externe, cooperare pentru dezvoltare, guvernanță europeană, politici de securitate, comunicare politică și diplomație. Principala zonă de expertiză a Monicăi este regiunea Europei de Nord, cu preponderență dinamica politică, economică și socială a statelor nordice. A lucrat în cadrul ambasadei britanice la Stockholm, ambasada României la Copenhaga, precum și în cadrul Ministerului Economiei și ONG-uri axate pe proiecte de educație non-formală din România și din străinătate.
Monica a studiat limba și cultura suedeză, norvegiană și islandeză în cadrul Universității din București, precum și relații internationale și studii europene în cadrul Universității din Lund, Suedia.
Consultant, cercetător și activist civic.
Cu studii de științe politice și calculatoare, s-a specializat în cercetare socială și a coordonat timp de 15 ani programe de cercetare, inclusiv prestigioasele Barometrul de Opinie Publică (2001-2007) și Studii Electorale Românești (2009-2014). Din 2016, este directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, organizație civică activă în domeniile democrație și alegeri, educație și implicare civică, spațiu civic și guvernare deschisă și societate incluzivă.
Investment strategist
Locuiește în Londra, unde se ocupă cu strategy/research pentru o firmă de investment management. Specializat în real estate.
Content creator & digital connoisseur
Are o experiență de 8 ani în creare de conținut și social media management, atât pe blogul personal, cât și pentru clienți din diferite domenii – FMCG, tech, e-commerce, ONG –. Radu publică și #SoMeBites, un newsletter zilnic în care prezintă ultimele știri din domeniul comunicării, în special digital culture și noi opțiuni pe care rețelele de socializare le testează. Este citat și de publicații internaționale de specialitate, precum Social Media Today sau Digital Information World.
Fondator Eduprenoria
Lucrează în domeniul IT, iar ONG-ul pe care l-a fondat combina antreprenoriatul și învățarea experientiala pentru a găsi soluții în domeniul educației vocaționale și tehnologice.
Director Europuls
Tana Foarfă face parte din consiliul director a Europuls, ONG înființat în anul 2010 la Bruxelles de un grup de experți români în afaceri europene. Face de asemenea parte din echipa de consilieri ai europarlamentarului Dragoș Pîslaru. Tana Foarfă este licențiată în științe politice la Université Libre de Bruxelles și deține un Master în Studii Europene la KU Leuven, cu specializarea Relații Externe ale Uniunii Europene.