Regina Maria și transformarea digitală:

standard pentru un sistem medical modern, care știe să răspundă nevoilor pacientului și să stimuleze performanța medicilor.

Context

Digitalizarea în domeniul sănătății a simplificat semnificativ accesul la serviciile medicale, acoperind atât prevenția și monitorizarea unor afecțiuni preexistente, cât și furnizând servicii de second opinion. Început acum peste 10 ani, parcursul digital al rețelei a atras investiții masive de timp și resursă pentru a dezvolta un traseu complet informatizat pentru pacientul de astăzi.

Categorii de beneficii pe care infrastructura digitală și tehnologia folosite în cadrul REGINA MARIA le deblochează:

1. Beneficiile digitalizarii în relație cu pacientul

Această categorie de beneficii vorbește despre aspectele digitalizării care au un impact pozitiv direct asupra interacțiunii pacientului cu serviciile REGINA MARIA. Aceste aspecte aduc îmbunătățiri de utilizabilitate (aplicație mai ușor de folosit, mai rapidă, check-in digital, istoric medical, rezultate online etc.) și elimină eventualele barierele pe care un pacient le poate întâmpina:  Clinica Virtuală oferă acces rapid la medic indiferent unde se află pacientul, medicul vede în timp real datele pacienților.

FUNCȚIONALITĂȚI

a. Funcționalitatea „Programare online” – pacient în control

În prezent se fac mai multe programări online decât în call center. În ultimul an au fost înregistrate: 

Programări online
0 mil.

b. Clinica Virtuală (programari online):

Despre:

Implementată în timp record, Clinica Virtuală reprezintă cea mai complexă soluție de telemedicină de pe piața locală. Dezvoltată în doar 10 zile la debutul pandemiei, această platformă continuă să ofere pacienților acces la consultații oriunde s-ar afla. Utilizarea serviciului este extinsă, acoperind interpretarea analizelor, consultațiile de medicină a muncii pentru abonații corporate, dar și consultațiile la distanță pentru abonații sau pacienții din țară și peste hotare. În plus, pacienții cu boli cronice sau autoimune beneficiază de monitorizare la distanță cu ajutorul Clinicii Virtuale. Concluziile și recomandările consultațiilor online sunt salvate în raportul medical al pacientului, accesibil 24/24 prin intermediul aplicației Contul Meu pe site-ul reginamaria.ro sau în aplicația mobilă REGINA MARIA.

de medici prezenți în platformă
0
de specialităti medicale available în Clinica Virtuală
0

c. Funcția Asistent virtual:

Despre:

Primul asistent virtual care evaluează online simptomele pacienților – un instrument sigur pentru evaluarea simptomelor medicale și recomandarea specialității potrivite, pe baza detaliilor furnizate de pacient. Astfel, pacienții se pot bucura de o experiență mai informată și personalizată în căutarea îngrijirii medicale adecvate. Această platformă reprezintă, de fapt, un set complex de instrumente și tehnologii medicale avansate, inclusiv un motor bazat pe inteligență artificială și o bază de date solidă.

Cum funcționează: pacienții completează o listă de întrebări cuprinzătoare, iar motorul AI al platformei evaluează simptomele și factorii de risc. Cu ajutorul bazei de date, asistentul virtual ghidează pacientul către specialitatea medicală potrivită printr-un proces automatizat și digitalizat. Asistentul Virtual va îmbunătăți traseul pacientului, eficientizând numărul și calitatea vizitelor medicale. Pe termen lung, acesta va promova educația și prevenția medicală, îndrumând oamenii către posibile diagnoze și sprijinindu-i să se adreseze medicului potrivit din timp.

Baza de date a asistentului virtual cuprinde

afecțiuni medicale.
0

Platforma a susținut 

de controale digitale medicale.
0 mil.

d. Dosarul medical electronic (+ upgrade acces la bază imagistică din 2023):

Despre:

Aplicația REGINA MARIA oferă acces rapid și facil la întregul istoric medical personal. Dosarul medical cuprinde toate programările realizate, dar și pe cele viitoare, informații despre medicii consultați și intervențiile efectuate. Acest serviciu util elimină nevoia de a căuta prin mailuri sau alte documente pentru a reaminti pacientului când a fost ultima dată la medic și ce indicații a primit.

Digitalizarea raportului medical, cheia către servicii medicale accesibile și de prevenție.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, volumul mare de date medicale poate fi procesat rapid și precis, oferind medicilor viteză și acuratețe în diagnosticare.
În imagistica medicală, tehnologia evoluează într-un ritm accelerat. Sistemele informatice moderne joacă un rol esențial, permițând extragerea precisă a datelor din razele X sau imagini CT rezultate din câmpul magnetic.

REGINA MARIA a digitalizat integral fluxul de date, inclusiv pentru pacienți, oferindu-le posibilitatea să acceseze online rezultatele investigațiilor din orice loc, oricând, prin intermediul serviciului Contul Meu. Prin câteva click-uri, pacienții pot vizualiza rezultatele și imaginile obținute în urma oricărei investigații imagistice efectuate în cadrul Rețelei.

Prin facilitățile oferite de digitalizare, pacienții pot trimite direct din contul lor datele investigațiilor și interpretările medicilor imagiști către medicul referent. Dosarul medical digital include, de asemenea, informații privind doza de radiații folosită în timpul investigației imagistice.

de pacienți folosesc dosarul medical digital.
+ 0 mil.

e. Funcționalitatea „Self check-in” – fluidizare acces în cabinet

f. Feedback și recenzii publice ale medicilor:

Despre:

Experiențele reale ale pacienților care au consultat doctorii din rețeaua REGINA MARIA în ultimii 10 ani stau la baza calificativelor medicilor, oferindu-le o resursă neprețuită celor care caută specialiștii potriviți. Recenziile sunt prezentate în timp real pe site, lângă fiecare medic, fiind accesibile tuturor vizitatorilor. REGINA MARIA a luat inițiativa de a aduce această abordare în recunoașterea valorii comunicării în relația medic-pacient, cu impact semnificativ asupra deciziilor referitoare la tratament și procesului de vindecare al pacienților. Pentru transparență și interacțiune personalizată cu pacienții, medicii din rețea pot fi evaluați doar după o consultație medicală, fie prin email, completând un formular primit după fiecare vizită la oricare dintre locațiile Regina Maria, fie direct în aplicația Regina Maria, în secțiunea „feedback de acordat”. Calificativul oferit este adăugat la scorul total al medicului, vizibil pe site pentru toți utilizatorii, contribuind la o alegere informată și credibilă pentru pacienții care caută cei mai buni medici. Majoritatea feedback-ului a fost oferit direct în aplicație.

de recenzii completate pe site ( cu 8.455 de recenzii zilnic)
0
media calificativelor pe o scală de la 1 la 10 (78% dintre recenzii întrec nota 9,5)
0

g. Secțiunea Abonamentele mele:

Despre:

Secțiunea „Abonamentele mele” din Contul Meu REGINA MARIA oferă informații despre suma economisită pe abonament pentru serviciile accesate, vechimea abonamentului, valabilitatea acestuia, serviciile incluse, gratuit sau cu discount, locațiile, specialitățile și medicii disponibili – în funcție de pachetul medical al fiecărui abonat.

De asemenea, abonații se pot programa la medic singuri, direct din aplicație, pot vedea istoricul serviciilor accesate și chiar compara istoricul medical și rezultatelor analizelor efectuate în perioade diferite.

de servicii accesate în ultimul an #peabonament
0 mil.
de pacienți cu cont medical digitalizat
0
din abonații Regina Maria folosesc aplicația
+ 0 %

Aplicația RM este una dintre cele mai descărcate aplicații de sănătate din Europa.

Locul 1 în descărcări din App Store la categoria Medical

2. Beneficiile digitalizării în relație cu clientul corporate

Progresul digital înseamnă îmbunătățirea capacităților de gestionare a sănătății echipei, atât la nivel medical, cât și administrativ.

Astfel, REGINA MARIA prezintă soluții de digitalizare special concepute pentru clienții corporate, care beneficiază de abonamente medicale. Aceste soluții permit clienților să gestioneze ușor serviciile medicale accesate de angajati. Companiile au acces rapid la informatii despre situatia angajatilor din punct de vedere al controlului anual obligatoriu de medicina muncii și folosesc aplicația inclusiv pentru gestionarea pachetelor de beneficii medicale.

FUNCȚIONALITĂȚI

2.a. Portal HR

Portalul HR este un instrument dezvoltat special de REGINA MARIA pentru reprezentanții de HR, care oferă un overview al structurii și al numărului de pachete medicale ale companiei, cât și informații detaliate despre situația angajaților din punct de vedere al controlului anual obligatoriu de medicina muncii.

Portalul HR vine în sprijinul specialiștilor HR pentru a facilita accesul la documentele medicale de medicina muncii. 

Overview

Controlezi structura și numărul de pachete medicale ale companiei și ai acces la întreaga bază de abonați în timp real.

Control direct

Poți să accesezi baza de date, să abonezi și să dezabonezi, poți să extragi rapoarte la zi și confirmarea listei de abonați.

Inovatie si Digitalizare

Fișe de medicina muncii

Eliberate electronic cu semnătura digitală pentru fiecare angajat

Contact direct si suport constant

Din partea echipei corporate REGINA MARIA

Acces rapid la informații

Detalii despre situația angajaților din punct de vedere al controlului anual obligatoriu de medicina muncii

Inovatiile digitale aduse Portalului HR au ca scop eficientizarea proceselor.

Principalele facilități:

dintre companiile din portofoliul Regina Maria utilizeaza Portalul HR.
+ 0 %

Medicina Muncii digitalizata = consultatii in Clinica Virtuala

Educatie preventie:

3. Tehnologia de ultima generație si soft-uri performante - pilon de evoluție și leadership RM

Transformarea digitală internă are efecte directe asupra funcționării REGINA MARIA și asupra calității produsului – o rețea de sănătate mai rapidă, mai agilă, mai eficientă, care transferă aceste îmbunătățiri și către pacient. E un semn de evoluție continuă și de modernitate: REGINA MARIA e la curent și implementează cele mai noi tehnologii.

Un aspect deosebit de important al digitalizării este accesul la soluții de inteligență artificială. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a fost unul dintre primii furnizori din România care a implementat aceste soluții pentru investigațiile imagistice, precum computer tomograf, radiografii și mamografii. Soluția de inteligență artificială implementată are rolul de a atrage atenția medicului asupra zonelor care ar putea fi afectate și de a-i oferi mai multă precizie, nu de a înlocui activitatea medicală umană. Scopul tuturor soluțiilor digitale este să sprijine medicul în luarea unei decizii mai bune și mai rapide, folosind tehnologia ca un instrument complementar în procesul de diagnostic și tratament.

Peste 380.000 de investigații realizate anual în centrele de imagistică REGINA MARIA, rețeaua care deține cel mai performant aparat CT din România

Prima Rețea din România care utilizează integrat sistemul DoseWatch, pentru controlul dozelor de radiații, dar și inteligența artificială în imagistică

Peste 110.000 de investigații RMN, peste 90,000 de investigații CT, 130.000 de radiografii, peste 25.000 de mamografii, 25.000 de investigații DEXA relizate în centrele de imagistică REGINA MARIA în 2022

27 de centre de imagistică, 16 orașe

Anual peste 500.000 de pacienți sunt deserviți de Centrele de Imagistică RM.

TEHNOLOGII/SOFT-URI UTILIZATE ÎN REȚEA:

3.a Cel mai puternic aparat CT din România care permite reducerea dozei de radiații cu până la 50%.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA se remarcă prin deținerea celui mai avansat aparat computer-tomograf de pe piață, CT SOMATOM® Force. Acesta oferă imagini de înaltă calitate într-un timp incredibil de scurt, permițând scanarea inimii într-o fracțiune de secundă, indiferent de frecvența cardiacă a pacientului.

De asemenea, CT SOMATOM® Force permite scanarea întregului torace sau abdomen în doar o secundă, cu o doză de radiații redusă similară cu cea expusă în timpul unui zbor intercontinental. Pacienții cu condiții medicale speciale, cum ar fi copiii mici, pacienții obezi, critici sau cu probleme renale, pot fi acum evaluați în siguranță datorită reducerii dozei de substanță de contrast.

Beneficiile acestei tehnologii sunt multiple și semnificative. CT SOMATOM® Force oferă cea mai rapidă viteză de scanare din România – 74 cm pe secundă, imagini de excepțională calitate cu o doză de radiații cu până la 50% mai mică și permite investigații fără sedare, în special la copii. Aparatul are aplicații importante în oncologie, cardiologie și intervenții cardiace, precum și în situații de urgență medicală.

3.b AI pentru CT & RX toracice

În continuare există o cerere foarte mare pentru investigațiile de Rezonanță Magnetică și Computer Tomograf. Tomografia computerizată (CT) și imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) sunt tehnologii imagistice extrem de necesare pentru diagnosticarea corectă și tratamentul eficient al bolilor, iar în anul 2022, în centrele de imagistică REGINA MARIA s-au efectuat 110.000 de investigații RMN și 90.000 de investigații CT.

3.c. Mamografii 3D

Spitalul Euroclinic găzduiește primul și singurul Centru de Excelență în Patologia Sânului din România, recunoscut internațional de Surgical Review Corporation (SRC) din SUA. Centrul este dotat cu echipamente de înaltă performanță, inclusiv mamograful Siemens 3D cu tomosinteză Revelation, de ultimă generație. O noutate remarcabilă este integrarea sistemului de biopsie, care permite realizarea și radiografierea rapidă a probelor de biopsie cu vacuum asistată (VABB – vacuum-assisted breast biopsy). Această tehnologie este deosebit de utilă în diagnosticarea leziunilor identificate doar la mamografie, fiind realizată sub ghidajul precis al mamografului.

Mamografia, o investigație care poate salva viața a 2.000 de românce în fiecare an, a înregistrat o creștere a cererii de aproape 30% față de 2021, în 2022 înregistrându-se peste 25.000 de mamografii în centrele de imagistică REGINA MARIA.

3.d Prima Rețea din România care utilizează integrat sistemul DoseWatch, pentru controlul dozelor de radiații

DoseWatch este un software de succes implementat în Europa, cu rezultate remarcabile, inclusiv o scădere cu 41% a dozei de iradiere în cazul CT cerebral. Softul permite radiologilor să știe în timp real nivelul de doză folosit pentru diferite proceduri imagistice, să aibă control asupra expunerii la radiații, să optimizeze protocoalele de doză și să ofere instruire angajaților cu privire la utilizarea dozelor în departament.

Centrele de imagistică REGINA MARIA au scăzut dozele de radiatii folosite la examinările CT cu 20% după instalarea, în premieră în România, a sistemului DoseWatch la nivel de rețea. Încă din 2018, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a dotat aparatele CT cu sistemul inteligent DoseWatch – un soft ultramodern, cu scopul de optimizare a expunerii la dozele de radiații. Cinci ani mai tarziu, Centrele de imagistică ale Rețelei au setat propriul standard de folosire a radiațiilor pentru investigațiile CT, reducând cu peste 20% dozele de iradiere.

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x