INFOGRAFICE

Cum a cucerit Bichonul Bobiță România, țara unde trăiește un câine la fiecare 5 oameni

În România, estimările arată că trăiesc peste 4 milioane de câini. Germania conduce clasamentul european, cu peste 10 milioane de câini, dar dacă raportăm numărul de câini la populația țării, România ocupă locul doi în clasamentul Uniunii Europene, după Ungaria, potrivit datelor FEDIAF (The European Pet Food Industry). 

Raportul dintre oameni și câini arată că există un câine la fiecare 3 persoane în Ungaria, în timp ce în România trăiește un câine la fiecare 5 oameni. Românii par mari iubitori de animale. Și la capitolul pisici, suntem lideri în Uniunea Europeană, după cum reiese din acest infografic. 

Cea mai frecvent întâlnită rasă de câine pe care o avem în România este Bichonul maltez, fiind rasa cu cele mai multe exemplare înregistrate, dacă ne uităm la statisticile publicate de Registrul de evidență a câinilor cu stăpân.

Numele pe care îl vom auzi strigat cel mai des către un câine este Rex. Peste 84.000 de câini înregistrați se numesc așa.

Infograficul de mai jos prezintă distribuția și caracteristicile câinilor înregistrați de stăpâni în România. Pentru marea masă a câinilor fără stăpân sau fără rasă certificată, nu există estimări.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Articol editat de Andrei Luca Popescu

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x