INFOGRAFICE | CONȚINUT SPONSORIZAT DE PHILIPS

#ShareTheCare | 23 de ore pentru familie, o oră pentru ele. Societatea, tot mai conștientă de sprijinul de care au nevoie mamele

Articol susținut de 

Logo_Philips_Web

Odată ce au un copil, femeile constată repede că au de confruntat o nouă provocare: cum să găsească echilibrul între a avea grijă și de familie, dar și de ele?

La nivel global, 9 din 10 mame reclamă presiunea socială de a fi un „părinte perfect”, arată o cercetare* realizată la inițiativa Philips, în urma căreia a luat naștere inițiativa #ShareTheCare.

Lipsa de somn, extenuarea și absența timpului personal (inclusiv pentru activități de bază, precum dușul) duc deseori la episoade de anxietate sau depresie.

Când trag linie, la finalul zilei, bilanțul e greu de acceptat: în medie, au o singură oră din zi pentru ele, e concluzia cercetării amintite.

Poate fi unul din motivele care explică de ce aproximativ 70% dintre aceste femei se simt mai anxioase odată ce sunt mame decât înainte de sarcină și tot atâtea consideră că așteptările de la ele au crescut în ultimul deceniu.

O altă problemă e că ce simt ele nu se reflectă neapărat și în percepția partenerilor lor sau, mai amplu, a restului societății, ceea ce întărește sentimentul de singurătate.

Toată această situație le poate afecta reîntoarcerea în câmpul muncii.

Presiunea cea mai mare e pe umerii femeilor care se află la primul copil. Studiul arată că 96% dintre ele se așteaptă să fie părintele principal, dar își doresc sprijin și din partea celor din jur: pe primul loc sunt partenerii de viață, urmați de bunici și alte rude.


* Datele fac parte dintr-o cercetare internațională efectuată de OnePoll, în numele Philips, în noiembrie 2023, cu 12.000 de mame cu copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani în fiecare din următoarele țări: SUA, Franța, India, Indonezia, Polonia, Turcia, Brazilia, Germania. Cercetarea include, de asemenea, întrebări adresate înspre 2.000 de membri ai populației generale (gândite pentru a fi reprezentative la nivel național, pe baza vârstei/sexului/regiunii), în fiecare dintre aceleași țări enumerate mai sus (16.000 de respondenți ai populației generale).

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Abonează-te, ca să nu uiți de noi!

Îți dăm un semn pe e-mail, când publicăm ceva nou. Promitem să nu te sâcâim mai des de o dată pe zi.

    0
    Ai un comentariu? Participă la conversație!x